Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.
 
 

Inspectie elektrische installatie

De NEN3140 is in Nederland de norm voor een:

- veilige elektrische laagspanningsinstallaties voor mens en dier

- veilige elektrische arbeidsmiddelen

- veilige bedrijfsvoering van de organisatie

De arbowet schrijft werkgevers voor een veilige werkomgeving te creëren voor hun medewerkers en in toenemende mate maakt de elektrische installatie deel uit van deze werkomgeving.


Middels de NEN3140 inspectie wordt vastgesteld of de elektrische installatie inderdaad veilig te gebruiken is. Door een visuele inspectie, het uitvoeren van metingen en beproevingen aan de installatie en door het nogmaals “bekijken” van de installatie maar nu met behulp van een warmtebeeldcamera  worden de afwijkingen op de norm naar boven gebracht en worden de verbeterpunten gerapporteerd. De punten die afwijken zijn duidelijk omschreven en waar nodig aangeduid waar deze te vinden zijn in de installatie. Met dit rapport kan de opdrachtgever een installateur aansturen.

De geldigheidstermijn van een NEN3140 wordt bepaald aan de hand van de tabel die onderdeel uitmaakt van de norm. Verzekeringspartijen houden vaak de periode van 5 jaar aan.

Wanneer u een NEN3140-inspectie uitgevoerd wil hebben dan maken wij graag een offerte voor u, bel ons, of stuur ons een bericht.

Contact